Κυριακή, 17 Μαΐου 2020
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

€850.000 πρόστιμο στην UBER από την Γαλλική δικαιοσύνη

€850.000 πρόστιμο στην UBER από την Γαλλική δικαιοσύνη
Δημοσίευση: 05/08/2016

Πρόστιμα 850.000 ευρώ επέβαλε η γαλλική Δικαιοσύνη στην εταιρεία μίσθωσης ταξί Uber, με την κατηγορία ότι η ειδική εφαρμογή UberPop παραβίαζε το νόμο.

Η UberPop επέτρεπε σε κάθε κάτοχο άδειας οδήγησης να μισθώνει το ΙΧ αυτοκίνητό του ως ταξί. Η εφαρμογή, που αποσύρθηκε τον περασμένο Ιούλιο, είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από ανεξάρτητους οδηγούς ταξί στη Γαλλία, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για πλήρη απορύθμιση του επαγγέλματός τους.

Το γαλλικό δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 800.000 ευρώ στην ίδια την εταιρεία, 30.000 ευρώ στον περιφερειακό διευθυντή της για την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και 20.000 ευρώ στον προϊστάμενο των δραστηριοτήτων της στη Γαλλία. Όλα τα πρόστιμα ανεστάλησαν σε ποσοστό 50%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση και εξέφρασε την απογοήτευσή της με τη δικαστική απόφαση.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που στελέχη της Uber οδηγήθηκαν σε δίκη, αν και η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει πλειάδα νομικών προβλημάτων από την ίδρυσή της το 2009, ενώ επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε δεκάδες χώρες ανά την υφήλιο.

Η Uber αντιμετωπίζει σειρά ρυθμιστικών θεμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Μόλις μία ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου στο Παρίσι, γερμανικό εφετείο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για «ξεπάγωμα» της λειτουργίας της UberPop στη Γερμανία.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ
PRODUCED BY TELIA.CO.GR